maig 282012
 

El diumenge dia 27 de maig, l’Associació de la Tercera Edat va organitzar un taller d’herbes. La coordinadora del taller va ser la vicepresidenta ,en funcions, Antònia Maiolina i hi varen participar una desena de dones. Les herbes que feren duien els següents ingredients: farigola, herba lluïsa, camamil·la, tarongí, moraduix, fonoll, orenga, pensamí, romaní, menta, una fulla de mandarí , de clementí , de llimonera , de llaurer i de cost. A més de 5 o 7 grans de cafè, un trosset de clovella d’anou verd i de garrova verda; una pelleta de taronja , una de llimona i una cirera. Tot això sense oblidar l’anís o de cassalla segons si volem fer-les seques o dolces; si volem que siguin dolces la mesura seria ¾ d’anís per ¼ de cassalla o bé tot anís. L’aspecte de les botelles és magnífic i de ben segur que el gust també.

maig 022012
 

La Universitat Oberta a Majors imparteix una sèrie de cinc conferències a Sant Joan durant els mesos d’abril i maig. La primera, a càrrec del professor i escriptor Gabriel Janer Manila, va comptar amb una cinquantena d’assistents, que varen escoltar atentament les explicacions del catedràtic de la UIB sobre la figura de Mn. Antoni Maria Alcover, del qual enguany se celebra els 150 anys del seu naixement. Al final del cicle de conferències, es lliurarà un diploma a cadascun dels assistents.

Les properes conferències són:
–dia 4 de maig: “La crisi econòmica en mans del Dr. House”, a càrrec de Javier Capó Parrilla, professor del Departament d’Economia Aplicada.
–dia 11 de maig: L’evolució històrica de Mallorca i del teu municipi al segle XX”, a càrrec d’Antoni Marimon Riutort, professor del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts.
–dia 18 de maig: “Relacions entre padrions i néts”, a càrrec de Lluís Ballester Brage, professor del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques.
–dia 25 de maig: “Què he de menjar per mantenir i millorar la meva salut”, a càrrec de Paula Oliver Vara, professora del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut.

Convé recordar que cal haver-se inscrit per assistir-hi i tenir opció al diploma final.

abr. 172012
 

Imatge del Diari de Balears (A. Sepúlveda)

Avui (17 d’abril) devers les 11 del matí la furgoneta kangoo de l’Associació de la Tercera Edat de Sant Joan, en què viatjaven la Sra. Maria Teresa Juan, la Sra. Catalina Lluïsa Gayà i la Sra. Margalida Blanch han patit un greu accident a la carretera de Manacor, en direcció a Palma, devers la rotonda d’Algaida. De les tres ocupants, na Catalina Lluïsa és la que n’ha sortit més mal parada, amb pronòstic greu, i ha estat ingressada a l’hospital de Son Llàtzer. Na Margalida Blanch, amb ferides menys importants, ha estat ingressada a l’hospital de Manacor.

No es coneixen les causes de l’accident, però el vehicle ha quedat molt malmès i els bombers han hagut d’intervenir per alliberar les ocupants.

Segons ens han contat, l’objectiu del viatge a Ciutat era adquirir els obsequis que s’havien de donar en el transcurs de l’homenatge que es farà a les persones majors de Sant Joan.