gen. 112016
 

La darrera assemblea de l’Associació Mel i Sucre (desembre 2015) va donar com a resultat bàsic la possibilitat que un grup de joves de Sant Joan agafin el relleu dels que fins ara hem tengut esment de la revista i les activitats que l’enrevolten. Aquests joves volen continuar amb el nom el mateix nom ja que gairebé tots  ells han nascut ja amb el melisucre (la revista ja té 35 anys).

Ara per ara sembla que comencen a reunir-se per tal de conformar la nova revista, que diuen que sortirà al carrer per l’estiu. Sergur que hi haurà canvis en la capçalera i també en el disseny, a més que s’incorporaran nous continguts.

Alguns dels nous membres i impulsors de la inciativa són Antoni-Miquel Bauçà Company, Biel Bauçà Bauçà, Pere Font Estelrich, Joan Roig Abraham, Arnau Moratinos Bordoy, Miquel Company Obrador, Joan Font Estelrich, Albert Miró Gayà, Catalina Gayà Morlà…

Han obert un facebook anomenat Nou Mel i Sucre i un nou correu electrònic melisucre2.0@gmail.com, per tal que tothom que vulgui comunicar-s’hi ho pugui fer fàcilment. També han començat una campanya informativa amb una penjada de cartells anunciadors per tots el negocis de la vila.

jul. 302015
 

Els Amics de Sant Nofre organitzen una pujada nocturna al puig el proper divendres dia 31 de juliol, lluna plena. S’hi han previst una sèrie d’activitats lúdiques per tal de passar-hi la vetlada.

cartell eixida sant nofre 31juliol 2015

jul. 272015
 

El passat divendres dia 24 de juliol, en el marc de, organitzat er la Casa Museu Pare Rafel Ginard, el grup Cap de Turc oferí un concert acompanyat del dibuixant de còmics i altres herbes Max. És ja el tercer concert que experimenten ambdós.

La vetlada al Santuari de Consolació fou excel·lent i donà com aresultat una conjunció harmònica de sons, colors, paraules i dibuixos en viu i en directe que feren gaudir els espectadors d’una estona inoblidable. La pau de la música i el to líric que oferien els dibuxos de Max es mesclà amb la tranquil·litat d’una nit d’estiu amb mitja lluna brillant en la foscor de l’entorn.

cap_de_turc_consolacio1

2014-cap-de-turc

cap_de_turc_consolacio2

 

ACORAR

La Casa Museu Pare Ginard  té previst per a divendres que ve, 31 de Juliol de 2015 a les 21:30 h, una representació del que ja s’ha convertit en un clàssic contemporani, Acorar del manacorí  Toni Gomila, evidentment en le marc imcomparable del Santuari de Consolació (Sant Joan) i dins el cicle estiuenc “Lluna en vers”.

 

juny 262015
 

Avui  divendres 26 de juny a les 21:30 hores al Santuari de Consolació (Sant Joan) es farà la presentació de “Ferments. El mapa sensitiu d’una illa”. És una de les activitats i espectacles que ofereix la Casa Museu Pare Rafel Ginard aquest estiu, gairebé totes a Consolació.

FERMENTS és un tribut al treball de Miles Davis “Bitches Brew”. És la història de tres dies de reclusió introspectiva dins un estudi de gravació tot cercant una connexió entre les noves generacions de músics de jazz i els aspectes més ancestrals de l’illa. Sense partitures, ni pautes establertes, només reaccionant a les percepcions sensorials, els músics, els ballarins, els cuiners i vinaters interactuen a la recerca de noves formes d’expressió. Tastar, ensumar, mirar i llavors crear. Aquest és l’objectiu.

Projecció i col·loqui nocturn

Amb Miquel Brunet (director) i Amadeu Corbera (musicòleg)

Entrada gratuïta
Inclou Tast de vins de la D.O. Binissalem
Lloc: Santuari de Consolació (Sant Joan)
Organitzat: Casa Pare Ginard

maig 012013
 

Dia 26 d’abril es va celebrar l’assemblea ordinària de la Cooperativa de Sant Joan. Com a primer punt es va fer un sentit homenatge a Joan Roig, soci i directiu de la Cooperativa durant més de 20 anys. Hi va assistir la seva família, que va rebre una placa i va agrair l’acte a través d’unes paraules del seu germà Josep.
Com és habitual es va fer balanç de les activitats de la Cooperativa, que tanca l’any amb guanys (avui en dia és tota una proesa). Seguidament es va fer la renovació de la junta directiva; varen sortir elegits Joan Barceló Mesquida com a president, Andreu Bauzà Bonet com a secretari, F. Xavier Moratinos, Pep Fontirroig i Rafel Munar com a vocals i Toni Font com a interventor. Continuen en el càrrec Miquel Vidal Llaneres com a vicepresident, Antoni Oliver Gornals com a tresorer, Joan Galmés Bauçà, Miquel Gayà Matas i Joan Sastre Joan com a vocals i Miquel Bauçà Fiol i Miquel Gayà Rotger com a interventors.
Acabades les votacions va prendre la paraula el santjoaner Sr. Gabriel Company, conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori. En primer lloc va recordar la persona i la bona feina de Joan Roig. També va explicar que té bones relacions amb el ministre d’agricultura Arias Cañete i que lluita perquè concedeixi un règim especial per a l’agricultura de les Illes Balears per compensar la insularitat; es varen sentir comentaris que el discurs repetia les mateixes paraules i anhels que l’any passat, on també va parlar del seu amic i de la possibilitat que s’aprovàs aquest nou règim jurídic.
Es va tancar l’assemblea amb un sopar bo i abundós._IGP9746

_IGP9750

_IGP9745

nov. 182012
 

Els amics ciclistes han celebrat dos actes en record de Joan Roig Bauzà. El primer ha estat a Maria de la Salut, a on es celebrava una carrera ciclista. S’ha entregat un ram de flors als corredors santjoaners que ha estat dipositat a la seva tomba. El segon acte ha estat al mateix lloc de l’accident a on en Joan va perdre la vida; hi ha deixat un ram de flors i han reclamat, una vegada més, justícia.

nov. 162012
 

Unes 300 persones ens vàrem concentrar davant el jutjat d’instrucció número 1 de Manacor per mostrar el nostre desacord amb l’alliberament de l’homicida del nostre amic Joan Roig Bauzà.

Aquí podeu llegir el MANIFEST i veure uns fragments en VÍDEO de l’acte.

ag. 012012
 

Des de la Casa Museu Pare Ginard ens informen que ja no queden entrades per a la representació d’ACORAR, de Toni Gomila, que es farà el  proper divendres dia 3 d’agost, a les 21:30 h, a Consolació ( Sant Joan). El mateix dia de la funció n’hi haurà unes poques a taquilla.

juny 272012
 

La Casa Museu Villalonga-Ginard-Bonet organitza tota una sèrie d’activitats dirigides a la gent que vulgui passar una estona més o menys relaxada i tranquil·la durant algunes nits d’aquest estiu que ara ha començat. Les vetlades van de juny a setembre.

A cal pare Ginard o a Sant Joan hi han programat els esdeveniments següents: Continue reading »

maig 282012
 

El diumenge dia 27 de maig, l’Associació de la Tercera Edat va organitzar un taller d’herbes. La coordinadora del taller va ser la vicepresidenta ,en funcions, Antònia Maiolina i hi varen participar una desena de dones. Les herbes que feren duien els següents ingredients: farigola, herba lluïsa, camamil·la, tarongí, moraduix, fonoll, orenga, pensamí, romaní, menta, una fulla de mandarí , de clementí , de llimonera , de llaurer i de cost. A més de 5 o 7 grans de cafè, un trosset de clovella d’anou verd i de garrova verda; una pelleta de taronja , una de llimona i una cirera. Tot això sense oblidar l’anís o de cassalla segons si volem fer-les seques o dolces; si volem que siguin dolces la mesura seria ¾ d’anís per ¼ de cassalla o bé tot anís. L’aspecte de les botelles és magnífic i de ben segur que el gust també.

maig 272012
 

Per segona vegada, els pares i mares, alumnes i personal docent i no docent del C.P. Son Juny (Sant Joan – Mallorca) s’han congregat al pati de l’escola per protestar contra les retallades en Educació del govern de José Ramón Bauzá Díaz. Això ha estat dia 22 de maig de 2012.

abr. 242012
 

El diumenge 22 d’abril s’havia de disputar el tradicional Motocròs de Primavera, que organitza la Penya Motorista, i que tenia lloc al circuit de Binifarda. La competició s’ha suspès sine die a causa del tancament del circuit que va decretar l’Ajuntament. Continue reading »