juny 302015
 

 

RESUM DEL PLE de l’Ajuntament de Sant Joan del dilluns dia 29 de juny

20150613_123507

Batle i equip de govern del nou ajuntament de Sant Joan

 

1.  Constitució de grups polítics municipals i portaveus
S’han constituït 4 grups:
Assemblea per Sant Joan, AxSJ. Portaveu: Catalina Gayà. Suplent 1: Pedro Galmés. Suplent 2: Josep Bauçà. Suplent 3: Marta Jordà.
Proposta per les Illes, PI. Portaveu: Francisco Mestre. Suplent: Marcos Vidal.
Partido popular, PP. Portaveu: el batle. Suplent: Josué Gayá.
Partido Socialista Obrero Español, PSIB-PSOE. Portaveu: José Bauzá.
2. Periodicitat sessions plenàries.
S’acorda per unimitat una periodicitat de cada dos mesos per les sessions ordinàries. Concretament el darrer dimecres de cada dos mesos, a les 21:00 h. en horari d’estiu i a les 20:00 h. en horari d’hivern.
3. Creació i composició de la Comissió Informativa General.
S’acorda per unanimitat crear aquesta comissió i que estigui integrada pels 11 regidors del consistori. La seva funció es informar tots els regidors dels temes que han d’anar dins l’ordre del dia dels plenaris.
4.  Creació de la Junta de Govern.
S’acorda per 6 vots a favor (3 PI + 3 PP) i 4 abstencions (3 AxSJ + 1 PSIB-PSOE) que la Comissió de Govern estigui integrada pel batle i 3 regidors: Francesc Mestre, Josué Gayá i Marcos Vidal. Tindrà les competències que li delegui el batle i se reunirà cada 15 dies, en dijous a mig dia.
5. Nomenament de representants a òrgans col·legiats.
– Consell Escolar: el batle. Suplent: Francisco Mestre.
– Fundació casal Pare Ginard: Francisco Mestre. Suplent: el batle.
– Federació de Municipis, FELIB: el batle. Suplent; Francisco Mestre.
– Consorci d’Informàtica: el batle. Suplent: Francisco Mestre.
– Mancomunitat Pla de Mallorca: Francisco Mestre. Suplent: el batle.
– Fons Mallorquí de Solidaritat: el batle. Suplent: Francisco Mestre.
6. Nomenament de Tinents de batle.
1r tinent de batle: Francisco Mestre.
2n tinent de batle: Antonio Oliver.
3r tinent de batle: Marcos Vidal.
7. Retribucions.
Acordat per 6 vots a favor (3 PI + 3 PP), 4 vots en contra (AxSJ) i 1 abstenció (PSIB-PSOE):
– Crear (o mantenir) la plaça de batle en dedicació exclussiva, amb un sou brut anual de 37.020 € més seguros socials.
– Remuneracions a regidors: 150 € per assistir a la Junta de Govern, 50 € per assistència a la Comissó Informativa, i 50 € per assistència a les sessions plenàries.  Per norma general se faran un mínim de 2 Juntes de Govern al mes i una Comissió Informativa més un plenari cada 2 mesos, ademés dels extraordinaris que faci falta.
8. Sol·licitud de compensació econòmica per la dedicació exclusiva.
Es va acordar per unanimitat demanar a la CAIB aquesta compensació, que equival al sou brut del regidor a regidora que té la dedicació exclussiva (en el nostro cas el batle) més les despeses socials.
juny 302015
 

Les Cases museu Villalonga – Ginard – Bonet organitzen per a aquests mesos de juliol i agost una sèrie de vetlades culturals, que a la nostra vila es duen a terme al santuari de Consolació. Com ja deveu saber la primera que s’hi féu va ser la presentació del projecte FERMENTS, del músic polifacètic Miquel Brunet. El proper acte a Consolació serà el divendres dia 10 de juliol, a les 21:30 h, amb l’actuació del cantaoutor Marcel Pich.
llunavers_foto

Miquel Brunet, Amadeu Corbera i Biel majoral presentaren FERMENTS

Miquel Brunet, Amadeu Corbera i Biel majoral presentaren FERMENTS

 

Vet aquí el programa (clicau damunt l’enllaç)

LaLlunaEnVers2015 mini

ag. 012012
 

Des de la Casa Museu Pare Ginard ens informen que ja no queden entrades per a la representació d’ACORAR, de Toni Gomila, que es farà el  proper divendres dia 3 d’agost, a les 21:30 h, a Consolació ( Sant Joan). El mateix dia de la funció n’hi haurà unes poques a taquilla.

juny 272012
 

La Casa Museu Villalonga-Ginard-Bonet organitza tota una sèrie d’activitats dirigides a la gent que vulgui passar una estona més o menys relaxada i tranquil·la durant algunes nits d’aquest estiu que ara ha començat. Les vetlades van de juny a setembre.

A cal pare Ginard o a Sant Joan hi han programat els esdeveniments següents: Continue reading »

maig 282012
 

El diumenge dia 27 de maig, l’Associació de la Tercera Edat va organitzar un taller d’herbes. La coordinadora del taller va ser la vicepresidenta ,en funcions, Antònia Maiolina i hi varen participar una desena de dones. Les herbes que feren duien els següents ingredients: farigola, herba lluïsa, camamil·la, tarongí, moraduix, fonoll, orenga, pensamí, romaní, menta, una fulla de mandarí , de clementí , de llimonera , de llaurer i de cost. A més de 5 o 7 grans de cafè, un trosset de clovella d’anou verd i de garrova verda; una pelleta de taronja , una de llimona i una cirera. Tot això sense oblidar l’anís o de cassalla segons si volem fer-les seques o dolces; si volem que siguin dolces la mesura seria ¾ d’anís per ¼ de cassalla o bé tot anís. L’aspecte de les botelles és magnífic i de ben segur que el gust també.

maig 272012
 

Per segona vegada, els pares i mares, alumnes i personal docent i no docent del C.P. Son Juny (Sant Joan – Mallorca) s’han congregat al pati de l’escola per protestar contra les retallades en Educació del govern de José Ramón Bauzá Díaz. Això ha estat dia 22 de maig de 2012.

maig 102012
 


El Col·legi Públic Son Juny s’ha adherit a la campanya de protestes per demostrar la disconformitat amb les retallades a l’educació, sanitat i serveis socials.

Per això, s’ha llegit un manifest a favor de l’escola pública de qualitat i s’ha duit a terme una sonada casserolada en què han participat mestres, pares i alumnes de l’escola. L’acte s’ha fet a l’acabament de les activitats i ha reunit un nombrós grup de persones.

 

maig 022012
 

La Universitat Oberta a Majors imparteix una sèrie de cinc conferències a Sant Joan durant els mesos d’abril i maig. La primera, a càrrec del professor i escriptor Gabriel Janer Manila, va comptar amb una cinquantena d’assistents, que varen escoltar atentament les explicacions del catedràtic de la UIB sobre la figura de Mn. Antoni Maria Alcover, del qual enguany se celebra els 150 anys del seu naixement. Al final del cicle de conferències, es lliurarà un diploma a cadascun dels assistents.

Les properes conferències són:
–dia 4 de maig: “La crisi econòmica en mans del Dr. House”, a càrrec de Javier Capó Parrilla, professor del Departament d’Economia Aplicada.
–dia 11 de maig: L’evolució històrica de Mallorca i del teu municipi al segle XX”, a càrrec d’Antoni Marimon Riutort, professor del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts.
–dia 18 de maig: “Relacions entre padrions i néts”, a càrrec de Lluís Ballester Brage, professor del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques.
–dia 25 de maig: “Què he de menjar per mantenir i millorar la meva salut”, a càrrec de Paula Oliver Vara, professora del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut.

Convé recordar que cal haver-se inscrit per assistir-hi i tenir opció al diploma final.

abr. 292012
 

La diada de Sant Jordi es va organitzar un acte de contacontes a la biblioteca municipal, organitzat per l’Ajuntament de Sant Joan.

La bibliotecària, na Mònica Antich, va contar un conte per als més petits, que formaven un grup molt nombrós. Na Catalina Gayà, tinent de batle de l’Ajuntament també va participar contant una rondalla popular.

Els més joves pogueren gaudir, en  un dia tan assenyalat, de la màgia dels llibres en una biblioteca plena de gom a gom.

abr. 262012
 

RUTA LITERÀRIA: “Bartomeu Fiol, a la Ciutat de Cavorques”

Itinerari guiat per Palma, a través del qual descobrirem la figura de Bartomeu Fiol, els seus escenaris vitals i la seva poesia. La ruta ens endinsarà en una mirada crítica vers la geografia de la Ciutat de Cavorques, territori mític on s’esdevé la poesia de l’autor.
Guiatge a càrrec de Sebastià Bennassar, escriptor i periodista.
Activitat PRÈVIA INSCRIPCIÓ: 971 88 60 14 / info@fundaciocasamuseu.cat
Lloc: Itinerari per Palma. Punt d’inici: Passeig des Born

abr. 242012
 

S’han reprès les obres a la Plaça de la Constitució. Podeu consultar el projecte aquí. De moment s’han arrabassat una sèrie d’arbres i s’ha alçat el paviment d’una part del carrer i de la plaça.

El projecte inclou la peatonització d’alguns trams de carrer amb llambordes, el manteniment de la pista poliesportiva i de petancai la renovació dels bancs i arbres…