abr. 122016
 
 • RESUM del plenari
  • RESUM del plenari

  • Watch Video

 • Minut de silenci
  • Minut de silenci

  • Watch Video

 • Mocions dels diferents grups
  • Mocions dels diferents grups

  • Watch Video

 • Informacions de l'equip de govern
  • Informacions de l'equip de govern

  • Watch Video

 • Precs i preguntes
  • Precs i preguntes

  • Watch Video

 • Respostes de l'equip de govern
  • Respostes de l'equip de govern

  • Watch Video

ACORDS DEL PLENARI DE DIA 22/03/2016, INFORMACIONS I PREGUNTES.
Aprovada per 8 vots a favor (3 PP + 3 PI + 2 AxSJ), 2 abstencions (AxSJ) i 1 vot en contra (PSIB-PSOE) una moció presentada pel PI a favor d’una llei per a la igualtat en les relacions familiars (custòdia compartida) davant el cessament de la convivència dels pares.
Aprovada per unanimitat una moció compartida pel PI i PSIB-PSOE de suport a la presentació d’al·legacions relatives a la declaració d’impacte ambiental del projecte promogut per l’empresa Spectrum Geo limited 20130253PHC a les Illes Balears.
Aprovada per unanimitat una moció del PI per a la declaració de municipi oposat a les prospeccions d’hidrocarburs a les Illes Balears.
Aprovada per 8 vots a favor (4 AxSJ + 3 PI + 1 PSIB-PSOE) i 3 abstencions una moció del PSIB-PSOE de rebuig al preacord subscrit pels caps d’estat i el Govern de la UE per posar en marxa un programa per deportar a Turquia a tots els emigrants.
INFORMACIONS DONADES PER L’EQUIP DE GOVERN:
– S’ha ordenat a un encarregat de l’ajuntament que vagi a veure les goteres del pavelló esportiu.
– S’ha demanat al SOIB ajuda per la contractació d’una persona per estar al Punt Verd, que no s’ha poguda cobrir per desistiment dels candidats, i una altra per a auxiliar administratiu, que ha estat coberta per Isabel Matas Ginard, esposa del tinent de batle Francisco Mestre.
– L’empresa VOPSA ja ha acabat les obres de drenatge dels carrers de la zona de ponent, però han demanat permís per deixar passar un temps abans de reasfaltar per veure si el terreny remogut “paeix” bé.
– S’ha demanat una reunió al Cadastre per poder ser informats de com està la ponència de Sant Joan.
– Sobre el Centre Sanitari de Sant Joan, s’està valorant si és més convenient arreglar el ja existent o si convé més fer-ne un de nou.
– S’ha demanat a l’arquitecte del Consell de Mallorca que visiti la Casa de Cultura (escoles velles) per fer una valoració del seu estat, i una recomanació d’una primera fase d’obres per fer les reparacions més urgents.
PRECS I PREGUNTES, totes d’Assemblea per Sant Joan:
– Ara que ja hi ha els pressuposts aprovats, se començaran a arreglar camins?
– Les obres que se veuen fer al carrer de Santa Catalina Tomàs: són part de les millores oferides per l’empresa adjudicatària del projecte de drenatge de la zona de ponent, o són una altra cosa?
– S’han d’agilitzar les reparacions a les avaries de la xarxa municipal d’aigua, ja que se fan molt tard, a vegades quan ja fa dies que se perd aigua.
– Com està l’aprovació definitiva de les Normes subsidiàries?
– Per a la fira local, que enguany s’ha traslladat a finals de mes d’abril: ja s’ha decidit una temàtica?
– L’ermita de Sant Nofre ja és de titulació municipal. Fa comptes fer qualque cosa, l’Ajuntament, de cara al seu manteniment i conservació?
– Al camí de Sant Nofre han desaparegut uns indicadors que hi havia posats que prohibien fer el camí amb bicicletes de muntanya i amb cavalls. On són, aquests indicadors? Qui els va llevar? Seran restituïts als llocs que ocupaven?
– Fa estona que hi ha algunes faroles en molt mal estat i no son reparades. Fa comptes fer-hi res, l’equip de govern?
– Sobre les obres de recollida de pluvials de la zona de ponent: s’ha reclamat qualque vegada la presència de l’arquitecte del Consell de Mallorca, per revisar la qualitat de l’obra?
– Hi ha partida pressupostària per afrontar la despesa de les contractacions del SOIB? Amb quins criteris es va decidir adjudicar les places? S’ha informat el SOIB dels desistiments?
– AxSJ considera que l’operació que ha desembocat en la contractació per part de l’ajuntament de l’esposa del primer tinent batle, i futur batle del poble, per ocupar una plaça d’auxiliar administratiu es una falta d’ètica política i una mostra de nepotisme per part del tinent de batle afectat.
– Quin percentatge d’habitatges de Sant Joan està regularitzat al Cadastre?
– La recollida selectiva de fems porta a porta va fer que, en el seu moment, es rebaixàs molt la tarifa de recollida de fems de Sant Joan, uns seixanta mil euros anuals. Ha pensat, l’equip de govern actual, com resoldre la falta de personal al Punt Verd, per mantenir la conscienciació ciutadana en aquest aspecte, i no tornar al descontrol que hi havia un temps?
– Al Punt Verd han comparegut 2 contenidors de roba que semblen d’una empresa privada. Tenen permís municipal, per estar instal·lats allà? Si la resposta és sí: qui ho ha autoritzat, i quina contraprestació en té l’Ajuntament? Si la resposta és no: fer-los retirat d’aquell espai públic, i orientar la gent que es vol desprendre de roba i similars a dur-ho al Racó Solidari, que, a més de tenir un funcionament excel·lent, també ofereix transparència absoluta amb la gestió d’aquest material.
– Encara no s’ha donat resposta oficial a totes les entitats locals que varen presentar projectes a l’ajuntament per realitzar durant 2016. Hi serà, aquesta resposta?
– Quan el batle va votar en el Consell Escolar per la implantació d’un horari intensiu a l’escola: ho va fer en nom de tots els components de l’equip de govern?
JOAN SASTRE
Share on FacebookTweet about this on Twitter