abr. 242012
 

El diumenge 22 d’abril s’havia de disputar el tradicional Motocròs de Primavera, que organitza la Penya Motorista, i que tenia lloc al circuit de Binifarda. La competició s’ha suspès sine die a causa del tancament del circuit que va decretar l’Ajuntament.

Camí del Pou comú, aferrat al circuit de Binifarda. El tancament del circuit de motocròs ha provocat un enfrontament creuat entre Penya Motorista – Ajuntament – Propietat

La Penya tenia llogada la finca on hi ha circuit fins el setembre de 2014. L’any passat, el propietari va vendre la finca a un veïnat, segons uns per tenir la superfície necessària per legalitzar una construcció i segons la Penya per fer especulació urbanística, ja que diuen que s’han construït casetes per a comptadors d’electricitat. Pel juliol, el nou propietari va bloquejar el portell amb quatre viatges de pedres i els llogaters (la Penya) en varen fer aixecar acta notarial i denunciaren el fet a la Guàrdia Civil. El propietari els va recordar que el circuit era il·legal (cosa que ja sabien) i els llogaters li varen dir que se sentien atropellats en els seus drets. Finalment, el mes de març l’Ajuntament, mitjançant un decret de batlia, va ordenar el tancament del circuit, per falta de la llicència d’activitat preceptiva. El batle va declarar que no li quedava més remei, ja que hauria pogut incórrer en un delicte si no hagués fet res. La Penya Motorista ha dit que l’Ajuntament ha donat prioritat als interessos particulars per damunt els interessos generals de l’esport i ha recordat que a les Normes subsidiàries la finca està senyalada com “zona esportiva”.

La Penya va penjar una pissarra (tal com ja informàrem al número del mes passat) al seu local social (Can Fiol) durant dos diumenges, amb una còpia del decret i aquest missatge: “El circuit de Binifarda està tancat per decret de batlia del 30-01-12, ordenat pel batle D. Joan Magro (PP) el dia 02-03-12”. El batle va ordenar que es retiràs la pissarra el dia del Ram (1 d’abril).

El president de la Penya Motorista va dir que aquesta decisió suposaria la mort del motocròs a les Illes Balears. Per la seva banda, la Federació va emetre un comunicat en què deia que “el batle d’aquesta localitat, Joan Magro (Partit Popular), amb un cop de decret, ha pegat una altra estocada al nostre esport, limitant encara més els espais de què disposen els nostres esportistes”.

Seguint amb la disputa, la Penya ha denunciat el propietari per haver-se apropiat d’una via veïnal, el “camí del Pou Comú”. Assegura que el camí és public, basant-se en la tradició oral, la toponímia i la creença general dels veïns de la zona. El propietari diu que el camí és seu però no vol mostrar l’escriptura a la Penya i, a més, no vol indemnitzar l’associació per incompliment del contracte de lloguer. La Penya no vol retirar la denúncia que ha interposat. I continua la pugna entre uns i altres, sembla que amb denúnies i contradenúncies, amb el batle Magro al mig.

Share on FacebookTweet about this on Twitter